У Запоріжжі планують провести Міжнародний авіаційний форум

28.01.2020 15:20

У травні в Запоріжжі може відбутися Міжнародний авіаційний форум «Авіаконгрес-2020». Про це сьогодні домовилися міський голова Володимир Буряк та Президент Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації Петро Липовенко.

Асоціація «Аеропорти України» цивільної авіації об’єднує 95 учасників. Серед них всі аеропорти України, авіакомпанії, низка компаній та підприємств. Щорічно асоціація проводить Міжнародний авіаційний форум. У ньому беруть участь гості не лише з України, а й з інших країн. Зокрема представники провідних аеропортів світу, авіакомпаній з різних країн, компанії з США, Китаю, Європи. Зокрема і керівництво Ради аеропортів Європи.

Під час таких заходів Україна презентує свої аеропорти, їх можливості. Цього року повинен відбутися вже шостий подібний форум. Вони проводяться щорічно. Зокрема раніше їх приймали Київ, Львів, Одеса, Вінниця. Цього року він може відбутися у Запоріжжі. Про це сьогодні говорили під час зустрічі міського голови Володимира Буряка з Президентом Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації Петром Липовенком. Захід заплановано на травень.

Про конкретні дати його проведення стане відомо після вирішення низки організаційних питань. На захід планується запросити і керівництво Міністерства інфраструктури, інших профільних міністерств.