Запорізьких підприємців попереджають: будуть штрафувати за нелегальне працевлаштування

28.01.2020 16:53

З 22 по 31 січня в Запоріжжі проходять інформаційні бесіди представників міського управління праці з підприємцями. Бізнесменів попереджають про високі штрафи за неоформлених робітників. З лютого інспектори приходитимуть в установи торгівлі, харчування, готельного бізнесу, щоб перевіряти легальність працевлаштування.

Представники управління з питань праці Запорізької міської ради попереджають: якщо працевлаштування є неофіційним, працівник не отримує соціально-трудових пільг, не відраховує кошти до бюджету,  тому не зможе розраховувати на відповідне пенсійне забезпечення в майбутньому.

Також в управлінні попереджають підприємців про високу фінансову відповідальність за кожного неоформленого робітника. До кінця січня представники управління проводять інформаційні відвідування та нагадують комерсантам про вимоги законодавства.

-  Далі – контрольні заходи, де вже будемо складати акти на правопорушення. На сьогодні є стаття 265 Кодексу про працю, що передбачає для підприємця штрафи в розмірі 30 мінімальних заробітних плат за кожного неоформленого працівника. Мінімальна зарплата на 1 січня поточного року складає 4723 гривні. Звертаємось до наших роботодавців: будь ласка, приведіть ваші трудові відносини з працівниками у відповідність до вимог чинного законодавства, - наголосив начальник управління з питань праці Запорізької міської ради Юрій Швець.