В Асоціації «Аеропорти України» впевнені, що запорізькому аеропорту не потрібна концесія

29.01.2020 08:54

Запорізький аеропорт успішно розвивається. Це стало можливим завдяки плідній співпраці міського голови Володимира Буряка та аеропорту. У таких умовах немає сенсу розглядати питання концесії аеропорту, адже він і так успішно працює. На цьому наголосив Президент Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації Петро Липовенко.

На 2020 рік заплановане відкриття низки нових рейсів з Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». З урахуванням цього у поточному році аеропорт може досягти показника 700 тисяч пасажирів на рік. Зростають прибутки підприємства.

Таким чином за кілька років аеропорт кардинально змінився. Завершено будівництво терміналу, відремонтовано злітно-посадкову смугу. Місто інвестувало у розвиток аеропорту значні кошти та розраховує на отримання прибутків. Тому передавати Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» у концесію недоцільно. До того ж це можна робити лише за згодою власника, яким є громада Запоріжжя.

- Ми підтримуємо різні форми управління аеропортів. Однак це повинен вирішувати власник, яким є громада міста. Тим більше власник вклав у розвиток аеропорту значні кошти та розраховує їх повернути за рахунок прибутків. Не може бути й мови про примусове прийняття рішення про передачу аеропорту у концесію, - підкреслив Петро Липовенко.