У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

31.01.2020 15:57

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 30 січня до студії завітав перший заступник міського голови Сергій Мішок та відповідав на питання, що найбільше турбували запоріжців. Їх адресували телефоном та у соціальній мережі «Фейсбук».

За традицією на початку програми гість розповідає про найважливіші події тижня, які питання підіймалися, що вдалось вирішити. Сергій Мішок зазначив, що головна подія не лише минулого тижня, а й загалом січня, це ситуація навколо Міжнародного аеропорту «Запоріжжя».

- Дуже багато чуток, пліток, версій стосовно того, що відбувається з нашим аеропортом. Для нас же ситуація дуже зрозуміла і прозора. По справі 2015 року була вилучена вся апаратура, всі документи, які стосуються будівництва нового терміналу. Підрядник був змушений припинити роботу, оскільки ця документація досі не повернута. Минулого року ми вели дуже важкі, але продуктивні переговори з авіакомпаніями, і вже з 5 квітня до нас має заходити лоукост Wizz Air і починати рейси до кращих міст Європи. Окрім збитків, які отримує аеропорт, ми ще маємо дуже серйозний репутаційний ризик. Наш аеропорт може втратити довіру перевізників через ці події, а цього не можна допустити, - сказав Сергій Мішок.

Перший заступник міського голови розповів, що 29 січня, в ході сесії міськради, депутати одностайно висловили свою позицію і звернулися до Президента України щодо неприпустимості втручання у діяльність міжнародного аеропорту «Запоріжжя».

Також під час ефіру було підняте питання так званих малих архітектурних форм та тимчасових споруд, якими доволі густо заставлені вулиці Запоріжжя. За підсумками останнього міськвиконкому було винесено на демонтаж 20 об’єктів, які не мали дозвільних документів. І ця робота буде тривати.

Багатьох запоріжців турбує питання річкової навігації – чи буде вона продовжена цього року. Сергій Мішок запевнив, що міська влада наразі виконує всі необхідні процедури, щоб запоріжці мали змогу дістатися своїх садово-городніх ділянок з 28 квітня по 28 жовтня. Для пільговиків перевезення, як завжди, будуть безкоштовними.

Як важливу подію тижня перший заступник міського голови відзначив 25-річчя заснування Хортицького району, і особливі вітання адресував тим, хто будував і облаштовував наймолодший район міста.

У другій частині програми запоріжці мали змогу задати питання Сергію Мішку. Звернутися можна було телефоном чи написавши на сторінку у Фейсбук. Зокрема запоріжців цікавило, як врятувати обласну бібліотеку для юнацтва від закриття; як попередити появу на історичних чи знакових будівлях Запоріжжя кричущих вивісок та запобігти недолугому перефарбовуванню фасадів; яким чином буде здійснено перерахунок за тепло та гарячу воду; чи матимуть право мешканці острова Хортиця приватизувати своє житло, у якому живуть десятиліттями, тощо.