У Заводському районі пройшла акція проти поширення наркотиків

31.01.2020 13:58

Це друга цього року акція «Заводський без наркотиків». Рейд з очищення фасадів будівель від написів пройшов за сприяння районної адміністрації. Серед учасників - представники молодіжного руху одного з промислових підприємств і місцеві активісти.

Цього разу учасники акції стартували з вулиці Демократичної - саме тут знайшли найбільшу кількість написів з рекламою наркотиків. Ними обмальовані не тільки фасади будівель, але й паркани та гаражі. Всього активісти обійшли 7 вулиць, де знищили всі знайдені написи.

- Акція в Заводському районі проти вживання наркотиків та їх незаконного обігу триває і вже стала традиційною. Місцеві активісти і небайдужі містяни також приєднуються і надають допомогу - долучаються до організації та проведення таких заходів. Бачимо, що докладені зусилля приносять результат. Прагнемо, щоб наша молодь підтримувала активний і здоровий спосіб життя, - розповіла заступниця голови Заводської районної адміністрації Олена Штепа.

Акція «Заводський без наркотиків» стартувала в кінці 2017 року. Минулого року активістам вдалося замалювати близько 800 написів. Тоді до акції приєдналися 193 людини.

Подвоїти зусилля вдалося завдяки сприянню керівників компаній, які теж долучилися до зафарбовування написів на фасадах багатоповерхівок, і об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків. Останні зокрема складали списки проблемних адрес, надаючи відповідну інформацію співробітникам райадміністрації.