Підприємців Хортицького району проінформували щодо неприпустимості використання роботи нелегальних працівників

31.01.2020 16:05

Сьогодні, 31 січня, представники управління з питань праці Запорізької міської ради у приміщенні Хортицької райадміністрації провели інформаційно-консультаційний семінар для місцевих підприємців. Розглянуті теми стосувалися легалізації найманої праці у сферах торгівлі, громадського харчування тощо.

За дорученням прем’єр-міністра України Олексія Гончарука в містах та областях ведеться інформаційно-консультативна робота щодо обов’язкового оформлення трудових відносин. У Запоріжжі такі тематичні семінари управління з питань праці Запорізької міської ради проходили з 22 по 31 січня включно.

- У Запоріжжі та всій країні питання узаконення трудових відносин дуже болюче. Тому ми намагаємося проінформувати підприємців, аби усунути та попередити випадки нелегального працевлаштування. Офіційне оформлення має чимало переваг саме для працівників, таким чином вони отримують соціальний захист – це лікарняні, нарахування трудового стажу, сплата пенсійних внесків. До того ж, це поповнення бюджету міста та країни, - розповів начальник управління з питань праці Запорізької міської ради Юрій Швець.

Зазначимо, у випадку використання незадекларованої праці на роботодавця накладається штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат за кожного неоформленого працівника. Розмір мінімальної заробітної плати нині складає 4 723 гривні.