Відбулося засідання громадської ради при департаменті інфраструктури

03.02.2020 16:06

31 січня у приміщенні Запорізького міськвиконкому пройшло засідання громадської ради при департаменті інфраструктури. На зустріч були запрошені представники комунальних підприємств та заступник міського голови Запоріжжя Володимир Волобуєв.

На засіданні було підсумовано результати реалізованих проєктів з покращення інфраструктури міста у 2019 році, а також озвучені плани роботи на поточний рік.

Так, заступник міського голови Володимир Волобуєв відзвітував про проведені ремонти доріг у місті. У 2019 році було реалізовано поточні ремонти доріг на загальну суму близько 130 мільйонів гривень. Завершено ремонт частини вулиці Перемоги, проспекту Ювілейного, вулиці 8 березня. Ще 11 мільйонів було спрямовано на приватний сектор, там також реалізовані ямкові ремонти та частково усунена аварійність за рахунок відсипки асфальтовою крихтою. На ремонт внутрішньоквартальних доріг було виділено 48 мільйонів, на троутари – 21 мільйон гривень.

- Ремонт доріг та тротуарів – один з пріоритетних напрямків роботи міської влади. Тому за рішенням міського голови ми збільшуємо суми, спрямовані на них у 2020 році. На ремонт доріг приватного сектору заплановано виділити 16 мільйонів, на дороги загального користування (зокрема проблемні об’єкти – вулиця Троїцька, кільце Істоміна, Південне шосе) – 165 мільйонів гривень, 51 мільйон – на внутрішньоквартальні дороги, на тротуари - 37 мільйонів гривень, - розповів Володимир Волобуєв.

4,5 мільйони спрямують на встановлення нових дорожніх знаків та нанесення розмітки. У першу чергу будуть опрацьовані центральні вулиці – проспект Соборний, Набережна, вулиці Українська та Тиражна, підходи до лікарень та навчальних закладів.

Триватиме робота з озеленення та благоустрою існуючих парків та скверів. Продовжиться реконструкція ландшафтного парку на "Райдузі" та Правобережного пляжу, розпочнуться роботи на площі Запорізькій.

- Ми регулярно зустрічаємося з представниками комунальних підприємств, департаментів. Дізнаємося про проведену ними роботу і доносимо її результати до громадськості. Більш за все нас цікавлять такі об’єкти як парки, тротуари, дорожні знаки, світлофори, освітлення, озеленення - все те, що необхідне для нормального життя запоріжців, - зазначив голова громадської комісії при департаменті інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради Артур Анчишкін.