Учнів запорізьких шкіл відправили на карантин

03.02.2020 16:47

З 4 лютого через високу захворюваність на грип та ГРВІ у школах Запоріжжя призупиняється навчальний процес. Заняття припинені до особливого розпорядження. Відповідне розпорядження сьогодні підписав міський голова Володимир Буряк.

Наразі у Запоріжжі зафіксовано близько 5 900 тисяч випадків захворювання на ГРВІ та грип, майже 70% хворих - діти. У 76 випадках підтверджений діагноз «грип». Тому сьогодні зранку у міськвиконкомі була проведена нарада, на якій за рекомендаціями обласного лабораторного центру та міських департаментів охорони здоров’я та освіти і науки прийняте рішення ввести в запорізьких школах карантин, щоб уникнути розповсюдження хвороби.

Як розповів заступник міського голови Анатолій Пустоваров, буде постійно проводитись моніторинг стану захворюваності. Рішення про відновлення занять буде прийматись за результатами цих спостережень.

- У дошкільних навчальних закладах заняття продовжаться, однак буде посилений ранковий контроль. Тому я закликаю батьків, чиї діти мають ознаки захворювань на ГРВІ чи грип, не відправляти дітей до дитсадків, щоб уникнути розповсюдження інфекцій, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Також призупинене навчання в позашкільних навчальних закладах, міських ДЮСШ, обмежене проведення культурно-масових заходів.

Заступник міського голови закликав містян дотримуватись рекомендацій лікарів, уникати спілкування з хворими людьми, ретельно мити руки, а за перших ознак хвороби - не займатися самолікуванням, а звертатися до медичних закладів, оскільки це може привести до важких ускладнень.