У Запоріжжі адмінкомісія покарала порушників правил благоустрою та торгівлі

04.02.2020 13:19

Сьогодні, 4 лютого, відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради. На розгляді було понад 30 протоколів, більша частина яких стосувалась порушення правил благоустрою в місті.

На початку засідання голова адмінкомісії Віктор Низовцев представив нового члена комісії. Замість депутата Олександра Кобзарюка до складу адмінкомісії увійшов депутат Геннадій Васильчук.

На засіданні розглядались протоколи, складені впродовж останніх двох тижнів працівниками інспекції з благоустрою міськради, районних адміністрацій та органів правопорядку.

- Переважна частина протоколів була складена за торгівлю плодово-овочевими товарами на тротуарах, порушення правил благоустрою підприємцями, які не прибирають прилеглу до своїх торгівельних точок територію. Були й протоколи про завідомо неправдивий виклик спеціальних служб, а також за доведення неповнолітньої особи до сп’яніння. Ми сподіваємося, що з прийняттям законопроєкту про збільшення розмірів штрафів до 10 тисяч гривень таких порушень буде менше, - розповів голова адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради Віктор Низовцев.

Залежно від ступеню провини, її усвідомлення та порушення, яке було вчинене, комісія наклала штрафи у розмірі від 340 грн до 1360 грн для фізичних осіб і від 850 до 1700 грн для посадових осіб, громадян-суб'єктів підприємницької діяльності.

Зазначену суму порушники мають сплатити впродовж 15 діб. У разі незгоди з рішенням адмінкомісії його можна оскаржити.