Держслужбовцям розповіли про зміни в законі щодо публічних закупівель

04.02.2020 15:40

У Запоріжжі відбувся семінар на тему «Зміни в публічних закупівлях: нові правила для державних замовників». У заході взяли участь представники місцевого самоврядування та фахівці платформи держзакупівель.

З квітня цього року в дію вступлять нові правила проведення закупівель. Зокрема з’являються нові типи процедур, змінюються вимоги до закупівель, стає більш жорсткою відповідальність за порушення законодавчих вимог.

- З 19 квітня новий закон вже вступить у дію. Найбільш суттєва зміна -  це зниження порогів обов’язковості проведення закупівель через електронну систему. Це буде від 50 тис. грн. Для порівняння, на сьогодні це від 200 тис. грн. Відповідно таких закупівель у системі буде більше, що буде добре для розвитку системи, - пояснила фахівець із розвитку публічних закупівель на майданчику «Zakupki.prom.ua» Світлана Мазова.

Окрім того, стане легше робити державні закупівлі через електронну систему – прогнозують фахівці.

- З’являться такі інструменти як електронний каталог: це дасть можливість замовлення типових товарів онлайн для державних замовників. А також це може полегшити роботу замовника в системі та наблизити стандарти до європейського рівня, - розповіла директорка департаменту економічного розвитку Запорізької міської ради Наталія Новак.