У Вознесенівській райадміністрації провели нараду з головами квартальних комітетів

06.02.2020 16:36

6 лютого в приміщенні Вознесенівської районної адміністрації відбулася зустріч з головами місцевих органів самоорганізації населення. На нараду також запросили керівництво інспекції з благоустрою Запорізької міської ради та представників ТОВ «Вельтум-Запоріжжя».

Питання, що були розглянуті на зустрічі, в першу чергу стосувалися дотримання правил благоустрою у приватному секторі та утримання території району в належному санітарному стані.

- На сьогодні існує дуже велика проблема стихійних звалищ у районі. Станом на 17 січня на території району було виявлено 92 сміттєзвалища – це і будівельне сміття, і невивезене опале листя, гілки. Переважно звалища були зафіксовані на території багатоквартирних будинків, але проблема в тому, що до їх появи докладають рук і деякі мешканці приватного сектору, які не хочуть самостійно вивозити сміття чи укладати договори з ТОВ «Вельтум-Запоріжжя». Найближчим часом усі зафіксовані стихійні звалища будуть ліквідовані, далі триватиме інформаційно-профілактична робота з населенням з метою недопущення появи нових, - розповів заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Віталій Лисак.

Під час зустрічі також було наголошено на посиленні спільної роботи голів квартальних комітетів з представниками ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» та інспекції з благоустрою. Начальник інспекції Віталій Лисенко нагадав про правила благоустрою, яких повинні дотримуватися мешканці, а також ознайомив присутніх з розмірами штрафів, передбачених за порушення норм законодавства в сфері благоустрою. Так, адміністративна відповідальність передбачає штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень для фізичних осіб та від 850 до 1700 гривень для юридичних.