У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

07.02.2020 13:03

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 6 лютого до студії завітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров та відповів на питання, що найбільше турбували запоріжців. Їх адресували телефоном та в соціальній мережі «Фейсбук».

Традиційно на початку програми Анатолій Пустоваров розповів, що відбувалось у місті, які питання підіймались, та як їх вирішували. Заступник міського голови зауважив, що головною подією минулого тижня стало розблокування робіт у новому терміналі запорізького аеропорту.

- Завдяки жорсткій правовій позиції міського голови Володимира Буряка роботи на терміналі розблоковані та ведуться цілодобово. Крім того, міський голова дав доручення завершити введення в експлуатацію терміналу до відкриття нових рейсів наприкінці березня – на початку квітня. Ми сподіваємося, що вже навесні термінал почне працювати, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Правоохоронні органи повернули документи та надали можливість продовжити роботи після того, як міська влада, депутатський корпус, міський голова висловили чітку позицію, що жодні пропозиції стосовно передачі в концесію розглядатися не будуть. Лише громада, за кошти якої збудований цей інфраструктурний об’єкт вирішуватиме його подальшу долю.

Також Анатолій Пустоваров розповів, що на початку тижня було підписане розпорядження про призупинення занять у міських школах через високу захворюваність. Тривалість карантину залежатиме від епідеміологічної ситуації. Стан захворюваності щоденно моніторять фахівці профільних департаментів міськради спільно з Запорізьким обласним лабораторним центром. Заступник міського голови також закликав запоріжців не переносити застуду «на ногах», а за найменших ознак захворюваності звертатися до сімейних лікарів та дотримуватись профілактичних заходів.

Крім того, Анатолій Пустоваров розповів про продовження реалізації оновленої міської програми «Діти Запоріжжя». Цього року вона значно розширена. Зокрема в ній закладена мотивація для тих родин, які хочуть подарувати сімейне тепло для дітей з інтернатів. Так, запоріжці, які вирішать створити дитячий будинок сімейного типу, отримають на облаштування 50 тисяч гривень, ті, хто вирішить усиновити дитину - 20 тисяч гривень з міського бюджету.

Більше того, 6 лютого міський голова передав ордер на власний будинок багатодітній родині Дмитрієвих, які створили дитячий будинок сімейного типу.

- Це триповерхова будівля з усіма необхідними для проживання речами. Там облаштували велику дитячу кімнату, невеличкий спортивний зал, а навесні буде впорядкована територія навколо будинку, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Також обговорювалось питання щодо ситуації на «Кремнійполімері». Анатолій Пустоваров зауважив, що в Запоріжжі відбулась нарада з цього приводу, і повноважні органи вже опікуються питаннями охорони ємностей з хлором.

У другій частині програми Анатолій Пустоваров відповідав на питання запоріжців. Ставити їх можна телефоном чи написавши на сторінку у Фейсбук. Зокрема мешканців цікавили питання охорони здоров’я, проведення музичних та спортивних заходів, а саме фестивалю Jazzy та Кубку Девіса з тенісу, ремонтів житлового фонду тощо.