Володимир Буряк обговорив з ветеранами плани розвитку Запоріжжя

11.02.2020 13:10

Соціальний захист, медичне обслуговування, пенсійне забезпечення ветеранів, результати реалізації міських програм та плани розвитку міста. Ці та інші питання обговорювалися під час заходу за участю представників ветеранського активу Запоріжжя. До ветеранів звернувся міський голова Володимир Буряк, який відзначив їх активну життєву позицію, внесок у розвиток Запоріжжя.

Сьогодні у ПК «Орбіта» зібралися кілька сотень ветеранів. Серед них керівники районних, первинних ветеранських організацій, представники ветеранського активу міста. Головна мета зустрічі – обговорити питання розвитку міста, соціального захисту, медичного обслуговування ветеранів та багато іншого.

У заході взяв участь міський голова Володимир Буряк, який подякував ветеранам за їх внесок у розвиток нашого міста, ветеранського руху.

- Саме завдяки вашій енергійності, небайдужості у Запоріжжі існує ветеранський рух. Багато чого не було б у нашому місті, якби не ваша активність. Без вас не було б Запоріжжя таким, яким воно зараз є, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що міська влада робить все можливе для того, щоб допомогти ветеранам. Цього року не скасована жодна соціальна програма. Місто не відмовилося від фінансування пільгового проїзду, міських програм з соціального захисту, медичного обслуговування ветеранів і т.д.

Володимир Буряк зупинився на пріоритетних напрямках розвитку Запоріжжя. Серед них запорізький аеропорт, розвиток громадського транспорту, благоустрій вулиць, парків, ремонт доріг та багато іншого.

- При реалізації будь-якої програми для мене найбільш важливо, що від цього отримають звичайні запоріжці. Наприклад, запорізький аеропорт. Багато хто казав, що його розвиток звичайним громадянам нічого не дасть. Однак тепер у нас відкрили бюджетний рейс до Києва, який коштує дешевше подорожі залізницею. До кількох міст Європи можна буде потрапити за ціною від 15 до 40 євро, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова відзначив, що запорізький аеропорт продовжить розвиватися, а місто зможе його захистити. Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» і далі належатиме запорізькій громаді.

Місто продовжить розвивати комунальний громадський транспорт. Запоріжжям вже курсують великі автобуси, запорізькі та європейські трамваї, 5 тролейбусів з автономним ходом. У 2020 році буде продовжене збирання запорізьких трамваїв. Місто розраховує придбати електробуси.

Також цього року фактично у кожному районі Запоріжжя продовжаться роботи з благоустрою. Продовження реконструкції Правобережного пляжу, парку Гагаріна, ландшафтного парку біля Набережної магістралі, скверу Ювілейного і т.д.

Не забувають у Запоріжжі і про розвиток медицини. Відкрито після реконструкції амбулаторію на вул. Брюллова. Капітально відремонтовані дитячі амбулаторії на вул. Автозаводській та вул. Карпенка-Карого. Скоро запрацює реконструйована доросла амбулаторія на вул. Новокузнецькій. Цього року введуть в експлуатацію сучасний ангіограф у 5-й міській лікарні.

Володимир Буряк поспілкувався з ветеранами, відповів на їх запитання, які стосувалися різних сфер життєдіяльності Запоріжжя. Міський голова підкреслив, що запоріжці і далі повинні спільно працювати для того, щоб Запоріжжя продовжувало розвиватися.