Запорізькі комунальники розчищають тротуари від снігу

11.02.2020 14:14

В обласному центрі з ночі йшов сніг. Щоб вулиці та дороги міста були безпечними для жителів, запорізькі комунальники працюють в особливому режимі.

В Олександрівському районі розчищають та посипають тротуари. В першу чергу увага приділяється центральним вулицям району. Як розповіла виконроб дільниці КП «ЕЛУАШ» в Олександрівському районі Наталя Квітовська, до 8 ранку бригада розчищала від снігу дороги. Було використано близько 14 тон суміші. Зараз всі районні магістралі розчищені, тож тепер комунальники наводять лад на пішохідних ділянках.

- Прибираємо сніг з тротуарів по вулиці Українській. Це одна з центральних вулиць району, тому її розчищаємо в першу чергу. Спочатку проходить трактор, який зчищає сніг, за ним йдуть робітники та посипають тротуар відсівом. Протягом дня ми об’їжджаємо район, спостерігаємо за погодою. Якщо випаде більше снігу, будемо проводити розчищення закріплених ділянок ще раз, - зазначила Наталя Квітовська.

На розчистку однієї вулиці потрібно 30-40 хвилин часу. Наступними комунальники прибирали вулиці Шкільну, Запорізьку, Фортечну тощо. Потім проводитимуть розчистку другорядних вулиць. На прибиранні тротуарів задіяні три машини, які підвозять відсів, та трактор, а також 5 спеціалістів. Прибирають комунальники й зупинові комплекси. Їх також розчищають від снігу та посипають антиожеледними матеріалами.

Відзначимо, такі роботи виконуються у всіх районах міста.