В Олександрівському районі утилізують новорічні ялинки

11.02.2020 15:04

В Олександрівському районі Запоріжжя продовжують вивозити новорічні ялинки та гілля. Дерева з усього району звозять в одне місце, де підрядники за допомогою дробильної машини перероблять їх на тріску.

Як розповів голова районної адміністрації по Олександрівському району Валерій Мостовий, зараз є близько 200 адрес, з яких необхідно вивезти гілля, ялинки. Минулого року з території Олександрівського району вивезли більше 500 тон гілок, цього року планують утилізувати приблизно такий же об’єм.

- Ми розпочали подрібнення та вивіз ялинок та гілля з території району. Новорічні дерева звозять з усього району в одне місце, тут вони будуть подрібнюватись. Також підрядники займають утилізацією гілок. Дерева обрізають постійно, а незабаром почнеться й весняна обрізка, тож гілля вивозитимемо впродовж всього року, - розповів Валерій Мостовий.

Дробління ялинок та гілок дозволяє швидше вивезти те що накопичилося. Після дроблення залишки дерев передадуть концерну «Міські теплові мережі», маленькі гілки, які не підлягають дробленню - вивезуть на полігон твердих побутових відходів.