Депутати міської молодіжної ради звернулись до уряду щодо ЗНО

11.02.2020 17:05

Сьогодні в великій залі Запорізької міської ради відбулася 38 сесія міської молодіжної ради. На порядку денному молодіжної сесії 7 питань. Серед головних: прийняття до складу молодіжної ради наймолодшого депутата, затвердження заходів до Дня закоханих, звернення до українського уряду тощо.

У роботі сесії взяли участь представники молодіжних організацій міста, кандидати в депутати міської молодіжної ради, представники громадських об'єднань, діяльність яких спрямована на розвиток молодіжного руху в Запоріжжі.

На початку засідання депутати молодіжної ради прийняли до свого складу 16-річного школяра. Для цього в ході сесії внесли зміни до існуючого положення. Таким чином, до активної роботи на благо міста залучають й учнівську молодь.

Ще одним важливим питанням стало звернення депутатів молодіжної ради до міністерства освіти, Кабінету Міністрів та до Верховної Ради з проханням передивитись умови проходження ЗНО для вступу на магістратуру.

- Ми вважаємо, що такі умови є недоцільними. Це не правильно, коли студенти, що вивчали іноземну мову ще на першому курсі, мають знову здавати її через 4 роки. Ми розуміємо, що кількість магістрів зменшиться, а це відобразиться на кадровій ситуації на підприємствах. Адже без освіти на рівні магістр не зможуть прийняти на роботу, наприклад, технічних фахівців, - сказав голова Запорізької міської молодіжної ради Сергій Ільченко.

Також у ході засідання молоді депутати узгодили програму святкування Дня закоханих. Так, головні розважальні заходи пройдуть у сквері Театральному. Там планують встановили рекорд з найтривалішого поцілунку. Залучитися до події запрошують всіх охочих.