У Запоріжжі діє сенсорна кімната «Дитяча країна мрій»

11.02.2020 17:17

У Запоріжжі застосовуються новітні методи психологічної допомоги для якнайшвидшої адаптації, соціалізації та розвитку дорослих і дітей. Саме таким є призначення сенсорної кімнати «Дитяча країна мрій», що працює на базі відділу соціальної роботи по Комунарському району за ініціативи Запорізького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Щотижневі заняття в сенсорній кімнаті «Дитяча країна мрій» проводять фахівці з соціальної роботи та практичний психолог. Групи розраховані на 5-7 осіб з числа мешканців Комунарського і Шевченківського районів, втім відвідувати заклад мають можливість охочі з усього міста.

Зазначимо, сенсорна кімната - особливим чином організоване навколишнє середовище, яке наповнене різного роду стимуляторами. Вони впливають на органи зору, слуху, нюху, дотику. Це також один із методів роботи психологів міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, який сприяє поліпшенню якості життя тих, хто не може самостійно знайти вихід із складної життєвої ситуації та потребує такого виду допомоги.