Запоріжців навчали готувати проєкти для Громадського бюджету

12.02.2020 10:02

У Комунарській районній адміністрації відбувся семінар-тренінг з підготовки проєктів на фінансування з Громадського бюджету міста Запоріжжя. Це перший з-поміж низки подібних заходів. Наступна зустріч відбудеться в Олександріському районі, далі – вже у березні – у Вознесенівському і решті. До участі запрошуються всі охочі, хто має ідеї покращення свого міста.

Семінар розрахований на дві частини. Перша присвячена роз’ясненням щодо змін в положенні міської програми «Громадський бюджет», які відбулися у грудні 2019 року. Друга – практична – написанню заяв та роботі з документами.

Як розповіла, голова Координаційної ради з питань Громадського бюджету міста Запоріжжя Катерина Акула, серед нововведень - можливість голосування одразу за два проєкти.

- Один - загальний, що охоплює все місто, інший - локальний, стосується комунальних закладів та сфери житлово-комунального господарства. Обсяги фінансування великих проєктів сягають 1 млн грн, а малих до 400 тис. грн. Таким чином, ми надамо можливість реалізуватися більшій кількості людей. Проєкт має бути втілений у загальнодоступному місці для всіх громадян. Наприклад, це може бути зона відпочинку, ігровий, чи спортивний майданчик, облаштування прибудинкової території для вигулу тварин чи інші, - зазначила Катерина Акула.

Віднині, долучитися до голосування зможе кожен мешканець міста, котрому виповнилося 16 років. А подати власну заявку ще й той, хто постійно, або тимчасово – як от вимушені переселенці, мешкає у Запоріжжі, працює, або навчається і має відповідну довідку.

Окремі навчальні семінари відбудуться також для представників громадських організацій та молодіжної ради.

Нагадаємо, подача заявок, як і минулоріч, триватиме з 1 по 31 травня. З більш детальною інформацією можна ознайомитися за посиланням.