У міській раді прокоментували вручення підозри керівнику департаменту з управління ЖКГ

12.02.2020 15:43

Директор департаменту правового забезпечення міської ради Валерій Зломинога прокоментував ситуацію з врученням підозри директору департаменту з управління ЖКГ міської ради Сергію Польовому. Відзначив, що справа стосується подій, які відбулися у 2017 році. Тому виникає питання, чому правоохоронці згадали про цей випадок лише зараз.

Справа за якою було вручено підозру стосується подій 2017 року – встановлення насосів у багатоквартирних будинках. Відкрито її було у 2018 році, а підозру вручили лише сьогодні. Тобто правоохоронці чекали зручного часу?

– Виникає декілька питань – чому у правоохоронців стільки лежала ця справа? Невже не було іншого часу, невже цю справу потрібно було розслідувати так довго? Також є інше питання – невже продовжується тиск після аеропорту? Звичайно, таке буває, що документи кілька років пролежали «в столі», але це дуже дивно – протягом такого тривалого часу розслідувати справу, за якою є документи та доведені факти. Це виглядає так, ніби її тримали для зручного випадку, – зазначив Валерій Зломинога.

За словами директора правового забезпечення міської ради, після ознайомлення з підозрою виникає ще одне питання.

- Дивує позиція правоохоронців. Вона полягає у наступному. З однієї сторони держава через Державну експертизу погоджує ціну на закупівлю матеріалів, що ціни гарні і можна закуповувати. З іншої сторони приходять правоохоронці і кажуть, що це дорого, - сказав Валерій Зломинога.

Це вже не перший випадок тиску на міську владу по справам, які були відкриті кілька років тому. Попередній випадок пов’язаний з обшуками на території Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». При цьому були вилучені документи стосовно будівництва нового пасажирського терміналу, які не мали жодного відношення до справи. Відзначимо, кілька днів тому суд зобов’язав повернути всі вилучені тоді документи.

Нагадаємо, ситуацію навколо обшуків в аеропорту експерти, представники громадськості, депутати міської ради пов’язували з тиском на міську владу для того, щоб передати міський аеропорт у концесію. Міський голова Володимир Буряк неодноразово наголошував, що аеропорт і далі належатиме запорізькій громаді.