Володимир Буряк: «Зміщуючи акцент на капітальні роботи, ми зможемо повністю привести в порядок дорожню інфраструктуру Запоріжжя»

18.09.2017 12:10

Капітальний ремонт дороги від Військового містечка до Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» практично завершений. Сьогодні тут наносили дорожню розмітку. Залишилося встановити дорожні знаки, упорядкувати зелену зону, посіяти траву. Фактично це перший з великих проектів з розвитку міської інфраструктури, успішно реалізованих за останні роки. Відзначимо, це лише частина міської програми з розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» і його інфраструктури.

Виконання капітального ремонту дороги 18 вересня проконтролював міський голова Володимир Буряк.

Нагадаємо, капітальний ремонт дороги на ділянці від Військового містечка до запорізького аеропорту стартував наприкінці червня. Його довжина складає більше 2,7 кілометрів. В ході сьогоднішньої наради представники КП «Управління капітального будівництва» та підрядної організації доповіли, що за цей час тут були демонтовані старі бордюри та дорожнє покриття, облаштований базис під асфальт і вирівнюючий шар. Після цього тут була виконана укладка асфальту в два шари на загальній площі понад двадцять тисяч квадратних метрів, встановлені нові бордюри.

- На даний момент ми практично завершили реалізацію цього інфраструктурного проекту, який з повним правом можна назвати одним з найбільш важливих для Запоріжжя в цьому році. Як і планувалося, основні роботи закінчені в термін, - сказав Володимир Буряк.

Спочатку укладання асфальту на цій ділянці планували завершити в жовтні. Влітку, під час одного з виїзних нарад, міський голова поставив завдання завершити роботи у вересні, практично на місяць раніше. Це було необхідно зробити до початку будівництва нового пасажирського терміналу в Міжнародному аеропорту «Запоріжжя», яке стартує вже в цьому році. В ході сьогоднішньої наради всі змогли переконатися, що поставлене завдання було виконане.

Тут облаштовано в'їзди, з'їзди, «кишені» зупинок, посадочні майданчики, тротуари. Встановлено чотири зупинки громадського транспорту, по дві в кожному напрямку. Тепер тут завершать облаштування зеленої зони і посів трави. Сьогодні тут працювало 25 робітників КРСП «Зеленбуд», які облаштовували ділянки території для подальшого посіву газонів.

Відзначимо, такий же комплекс робіт з укладання асфальту, благоустрою зелених зон, встановлення зупинок громадського транспорту, облаштування тротуарів, заїздів у двори, паркувальних «кишень» був виконаний і на першій ділянці дороги, від траси Харків - Сімферополь до Військового містечка. Це перший подібний приклад в Запоріжжі, коли роботи проводяться комплексно, а не обмежуються тільки укладанням нового асфальту.

В результаті застосування такого комплексного підходу Запоріжжя отримало не лише сучасну дорогу, але й впорядковану прилеглу територію.

- Можна з повним правом сказати, що в Запоріжжі з'явилася перша дорога дійсно європейського рівня. Слід зазначити використання тут технології укладання асфальту в два шари, при цьому в верхньому шарі вкладалося крупнозернисте асфальтне покриття, більш стійке до навантажень, - заявив Володимир Буряк.

Реалізація проекту з реконструкції дороги від траси Харків-Сімферополь до Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» почалася в минулому році. Це був перший етап - ділянка дороги від траси Харків-Сімферополь до Військового містечка. Другий етап - дорога від Військового містечка до запорізького аеропорту.

На ділянці дороги від траси Харків-Сімферополь до Військового містечка будівництво нового зовнішнього освітлення вже практично завершене. Комунальне підприємство «Запоріжміськсвітло» розпочало роботи на другій ділянці зі встановлення бетонних опор. Відзначимо, це окремий проект, який також планується завершити в поточному році.

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що дорога до Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» - не останній проект розвитку інфраструктури, благоустрою міста, який буде реалізований в цьому році. Йдуть роботи на вулиці Південноукраїнській, завершується другий етап реконструкції проспекту Маяковського, починаються роботи на вулиці Тиражній і так далі.

У планах на наступний рік третій і четвертий етапи реконструкції проспекту Маяковського, відновлення реконструкції парку Трудової Слави, завершення будівництва нового парку на Набережній магістралі і так далі.