КП «Наше місто» виконує заміну комунікацій у багатоповерхівках

13.02.2020 16:14

Працівники КП «Наше місто» ремонтують будинки, які знаходяться в їх обслуговуванні або управлінні. Так, сьогодні, 13 лютого, виконали заміну мереж холодного і гарячого водопостачання у п’ятиповерхівці, що знаходиться за адресою бульвар Центральний, 19 б.

Ця будівля використовується в якості гуртожитка (тут також мешкають вимушені переселенці). Зведена була ще у 1964 році, тож давно потребувала ремонту. Працівники КП «Наше місто» разом з підрядниками замінили ділянки мережі холодного і гарячого водопостачання - кожна завдовжки 50 метрів. Це дозволить зменшити їх аварійність та забезпечити якість надаваних комунальних послуг.

- Роботи виконали, не зважаючи на чималу заборгованість місцевих жителів перед підприємством – це 400 тис. грн. У той же час тариф тут складає близько 6 грн за кв. м. У такий спосіб, ми вирішили полегшити подальше обслуговування цієї п’ятиповерхівки. Дуже хотілося б, аби люди почали розраховуватися з боргами і ми мали можливість планування подальших покращень, - розповів генеральний директор КП «Наше місто» Андрій Леонтьєв.

Один зі способів погашення боргу – договір про реструктуризацію. На підприємстві кажуть, зважаючи на фінансове становище місцевих жителів, кожен випадок готові розглядати окремо. Таким чином людям вдасться впоратися з поточними платежами і домовитися про поетапне повернення необхідної суми. На право призначення субсидії це не вплине.

Також працівники КП «Наше місто» сьогодні розпочали роботи з промивки водонагрівача у 13-ти поверховому будинку на бульварі Центральному, 23. Місцеві мешканці за цією адресою хоч і об’єдналися в ОСББ, втім не взяли будинок в управління.

Встановлений тут водонагрівач 2011 року виготовлення. За час тривалої експлуатації його внутрішні комплектуючі засмітилися. У грудні минулого року комунальники виконали розчистку, але зусилля не дали бажаного результату, тож вирішили здійснити промивку та заміну кількох запчастин. Потрібні пластини, через відсутність в Україні, імпортували з-за кордону.