Запорізькій міській раді - 99

13.02.2020 15:15

Запорізькій міській раді виповнилося 99 років. Її історія розпочалася 13 лютого 1921 року. Саме у цей день відбувся перший пленум Олександрівської міської ради.

Місцеве самоврядування на території Запорізького краю має багату історію. Зокрема це стосується і Олександрівська, у якому свого часу існувала спочатку ратуша, а потім міська дума. Однак відлік історії Запорізької міської ради прийнято розпочинати з лютого 1921 року.

Саме 13 лютого 1921 році у будівлі Народного дому зібрався перший пленум Олександрівської міської ради. У ньому взяли участь 165 депутатів.

Тому можна обґрунтовано стверджувати, що сьогодні Запорізькій міській раді виповнилося 99 років. За цей час в історії Запорізької міської ради відбулося багато яскравих подій. Головне, що місцеве самоврядування продовжує ефективно працювати, вирішуючи спільними зусиллями важливі для запоріжців питання.

Міський голова Володимир Буряк прокоментував 99-у річницю створення Запорізької міської ради на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»:

«Запорізькій міській раді сьогодні 99 років!

13 лютого 1921 року в Народному домі на майдані Волі відбувся перший пленум Олександрівської міськради, до складу якої входило 165 депутатів.

Як і майже 100 років тому, сьогодні депутати міської ради об’єдналися для вирішення важливих питань життєдіяльності міста та відстоювання його інтересів.

Я вдячний всім за консолідовану позицію. Впевнений, що саме в єднанні наша сила і разом ми впораємося з будь-якими викликами!»