У Шевченківському районі Запоріжжя відбувся семінар для ветеранів

13.02.2020 16:42

У районній адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району відбувся інформаційний семінар громадської організації «Шевченківська районна організація ветеранів України» для голів первинних ветеранських організацій з питань установчої діяльності.

Вів семінар голова районної організації ветеранів Віктор Дзюба. Участь у заході взяли голова районної адміністрації по Шевченківському району Федір Маєр, керівники медичних закладів району, районного відділення соціальної допомоги вдома, члени районного осередку ветеранів, голови первинних ветеранських організацій Шевченківської районної організації ветеранів.

- Шановні ветерани, ваша робота складна, але й надзвичайно важлива. Ви працюєте з ветеранами, намагаєтесь у співпраці зі спеціалістами районної адміністрації, іншими службами та підприємствами району вирішувати проблеми шевченківців. Дякую вам за цю роботу, без вашого досвіду та мудрої поради ми, все ж таки, не обійдемося. Ви для нас - перші помічники в роботі, наші соратники, - зазначив Федір Маєр.

Керівник району проінформував присутніх про плани районної адміністрації по виконанню робіт у 2020 році.

Серед перших питань, що хвилювали ветеранів - перерахунок пенсій у поточному році. Тему розкрила начальник Шевченківського відділу обслуговування громадян Головного управління пенсійного фонду України у Запорізькій області Наталія Кумпан. Окрім виплат пенсій Наталія Кумпан звернула увагу ветеранів на роботу вебпорталу, де можливо не лише записатися на прийом, але й після реєстрації відстежувати свою особисту справу, подавати документи та інше.

Спеціаліст Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) відділення соціальної допомоги вдома Шевченківського району Ірина Швець поділилася інформацією щодо роботи центру. Соціальний робітник відповіла на питання щодо оплати певних видів послуг та можливості отримувати допомогу безкоштовно.

Заступник головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» Вікторія Колодка, розповіла присутнім про медичну реформу, роботу сімейних лікарів, можливості запису на прийом до вузьких спеціалістів та багато іншого. Звернулась до всіх присутніх з проханням направити ветеранів до медичних установ аби підписати декларацію з сімейним лікарем, для тих, хто ще цього не зробив.

Заступник головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня №8» Тетяна Мочалова проінформувала про структуру підприємства, кількість працюючих лікарів, їх спеціалізацію, про роботу терапевтичного відділення, відповіла на численні питання.

Наприкінці зустрічі Федір Маєр зазначив, що ветерани Шевченківського району - активні учасники всіх заходів, що проводить районна адміністрація протягом року. 2020 рік не стане винятком. Серед пропозицій - проведення виставки творчості ветеранів, які мешкають у районі. Доробки майстринь пропонується виставити на огляд у великій залі адміністрації. Під час заходу ветерани також зможуть проявити себе в декламуванні віршів, театральних постановках тощо...

Ветеранів також ознайомили з програмою святкових заходів та урочистостей, що проводитиме районна адміністрація в цьому році.

Федір Маєр додав, що у районній адміністрації планують і в подальшому організовувати подібні заходи для ветеранів, на які запрошуватимуть ще більше зацікавлених у діалозі сторін.