У Запоріжжі привітали ветеранів війни в Афганістані

14.02.2020 13:14

Традиційно напередодні 15 лютого у Запоріжжі проходять зустрічі представників міської влади з учасниками бойових дій на території інших держав. Зокрема з учасниками війни в Афганістані. Така зустріч відбулась і сьогодні. Міський голова Володимир Буряк відзначив, що міська влада продовжить реалізацію програм, спрямованих на допомогу учасникам війни в Афганістані та інших локальних війн.

15 лютого 1989 року завершилось виведення радянських військ з території Афганістану. З нагоди цієї дати в Україні 15 лютого відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У всіх регіонах України проходять заходи, приурочені до цієї події. Не є виключенням і Запоріжжя. Зокрема сьогодні відбулась зустріч міського голови Володимира Буряка з представниками активу громадських організацій учасників війни в Афганістані та учасників бойових дій на території інших держав.

Міський голова Володимир Буряк подякував учасникам зустрічі за те, що вони зробили для країни, продовжують робити для рідного міста.

- Кожний з вас достойно виконав свій військовий обов’язок. Вдячний вам за те, що ви зробили та продовжуєте робити, - наголосив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що місто продовжує реалізацію всіх соціальних програм. Їх фінансування не зменшене. Збережено пільговий проїзд. Реалізуються інші програми, спрямовані на допомогу соціально незахищеним верствам населення. Головне, що місто продовжує розвиватися.

Збудовано новий аеропорт. Розвивається комунальний громадський транспорт. У планах продовження збирання трамваїв та закупівля електробусів. Виконується реконструкція Правобережного пляжу, шляхопроводу Каліброва-2. Буде продовжено реконструкцію ландшафтного парку біля Набережної магістралі, парку Гагаріна і т.д.

Активістів ветеранського руху учасників війни в Афганістані та учасників бойових дій на території інших держав нагородили Почесними грамотами виконавчого комітету міської ради.

Голова Запорізького міського об’єднання Української Спілки ветеранів Афганістану Валентин Зарва відзначив, що міський голова Володимир Буряк, влада Запоріжжя активно співпрацюють з громадськими організаціями учасників війни в Афганістані. Успішну співпрацю відзначили і в Українській Спілці ветеранів Афганістану. На підтвердження цього Валентин Зарва вручив Володимиру Буряку Почесну грамоту УСВА.

- Подібні зустрічі стали для нас вже традиційними. Сьогодні ми зібралися для того, щоб згадати тих хто загинув, а також вшанувати тих, хто повернувся з війни, - сказав Валентин Зарва.

Також Валентин Зарва нагадав, що 15 лютого об 11:00 відбудеться мітинг біля пам’ятника на Алеї Трудової Слави.