Запоріжжя продовжує захищати свій аеропорт

14.02.2020 13:32

Питання передачі в концесію Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» розглядалося у четвер, 13 лютого, на засіданні підкомітету з питань авіаційного транспорту комітету з питань транспорту та інфраструктури Верховної Ради України. Запоріжжю вдалося відстояти свою позицію – запорізький аеропорт повинен і далі належати громаді. Про це міський голова Володимир Буряк повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Останні кілька років Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» активно розвивається. За рахунок коштів громади було збудовано новий пасажирський термінал, відремонтовано злітно-посадкову смугу. Збільшується кількість пасажирів та рейсів. У результаті зростають і прибутки підприємства. Нагадаємо, аеропорт знаходиться у комунальній власності міста.

У минулому році з’явилася інформація про наміри Міністерства інфраструктури передати запорізький аеропорт у концесію, як і кілька інших українських аеропортів. На це відреагували міський голова Володимир Буряк, представники депутатського корпусу міської ради, запоріжці. Володимир Буряк неодноразово наголошував, що аеропорт і далі належатиме місту, адже міська влада не дасть згоди на передачу його у концесію. Запоріжці були змушені захищати свій аеропорт. Черговий етап – засідання підкомітету з питань авіаційного транспорту комітету з питань транспорту та інфраструктури Верховної Ради України.

Про результати засідання міський голова Володимир Буряк повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»:

«Ми вкотре відстояли свою позицію – запорізький аеропорт належить громаді й тільки їй вирішувати його подальшу долю.

Приємно, що наші доводи та спільна позиція міської влади та запоріжців переконали й підкомітет».