Спільна позиція запоріжців переконала Київ у недоцільності концесії запорізького аеропорту

14.02.2020 15:40

На засіданні підкомітету авіаційного транспорту комітету з питань транспорту та інфраструктури Верховної Ради України було підтримане рішення про недоцільність передачі Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» у концесію, приватному власнику. Учасники засідання відзначили, що для цього відсутні юридичні механізми та підстави. Про це розповів сьогодні в.о. директора Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» Олексій Дубревський.

Нагадаємо, 13 лютого у Києві відбулося засідання підкомітету з питань авіаційного транспорту комітету з питань транспорту та інфраструктури Верховної Ради України. На нього були запрошені представники Міністерства інфраструктури та кількох українських аеропортів – Запоріжжя, Львова, Хмельницького. Головна тема обговорення – доцільність передачі аеропортів у концесію. Результати засідання прокоментував в.о. директора «Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» Олексій Дубревський.

- Відбулося засідання щодо доцільності передачі аеропортів у концесію. Нам вдалося відстояти нашу позицію, що наш аеропорт належить громаді і саме вона має вирішувати його долі. Учасники засідання одностайно підтримали позицію щодо недоцільності передачі у концесію аеропорту «Запоріжжя», - зазначив Олексій Дубревський.

За словами в.о. директора Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», під час засідання свою позицію змогли висловити як представники аеропортів, так і Міністерства інфраструктури.

- Під час засідання представників Міністерства інфраструктури змусили змінити позицію щодо передачі аеропортів у концесію. Повернути процес до більш ґрунтовного дослідження, проведення всіх необхідних слухань. Лише після цього необхідно це обговорювати, виносити на дискусію. Ще раз підкреслюю, що була підтримана пропозиція щодо недоцільності передачі аеропорту у концесію, приватному власнику. Було відзначено, що для цього відсутні юридичні механізми, підстави, - сказав Олексій Дубревський.

Керівник аеропорту наголосив, що це стало ще однією перемогою Запоріжжя, якої вдалося досягти завдяки підтримці з боку міського голови Володимира Буряка, депутатського корпусу, громади.

- Можна сказати, що у подальшому, без згоди комітету з питань транспорту та інфраструктури, авіаційного підкомітету процеси передачі аеропорту у концесію фактично неможливі. Можна сказати, що це унеможливлює передачу нашого аеропорту у концесію, - відзначив Олексій Дубревський.