Міський голова Володимир Буряк перебуває з робочою поїздкою у Києві

18.02.2020 09:00

Міський голова Володимир Буряк сьогодні візьме участь у засіданні Правління Асоціації міст України. Воно відбудеться у місті Київ. Планується розглянути низку питань, які стосуються пропозицій АМУ щодо змін до Конституції України в частині територіальної організації влади та місцевого самоврядування, позиції АМУ щодо міжбюджетних відносин та іншого.

Асоціація міст України вже багато років є організацією, яка представляє місцеві громади на загальнодержавному рівні. Зокрема це стосується пропозицій щодо внесення змін до законодавства, відстоювання інтересів місцевого самоврядування в органах центральної влади.

Міський голова Володимир Буряк не лише очолює Запорізьке регіональне відділення Асоціації міст України, а й входить до Правління цієї організації. На засіданнях Правління розглядаються найбільш актуальні для АМУ та місцевого самоврядування питання. Чергове засідання відбудеться сьогодні.

У порядку денному низка важливих питань. Зокрема про пропозицій АМУ щодо змін до Конституції України в частині територіальної організації влади та місцевого самоврядування, щодо позиції АМУ щодо міжбюджетних відносин. Також планується розглянути звіт про виконання рішень Правління АМУ, плани проведення XVI Українського муніципального форуму, питання прийому у члени АМУ та інше.

Також міський голова Володимир Буряк під час робочої поїздки до Києва планує провести кілька зустрічей з метою обговорення важливих для Запоріжжя питань, зокрема щодо запуску нового пасажирського терміналу Запорізького аеропорту