У Вознесенівському районі проводять благоустрій територій багатоквартирних будинків

18.02.2020 15:20

Наразі роботи проводяться в дворі будинку № 8, розташованого по вулиці Гагаріна. Минулого року тут вже була відремонтована внутрішньоквартальна дорога та встановлений сучасний дитячий майданчик. Цьогоріч проведено заміну сміттєвих контейнерів та відсипку щебенем місць для паркування. Також почали вирішення проблеми з наявністю аварійних дерев.

Із проблемою наявності великої кількості аварійних дерев у дворі мешканці будинку звернулися до міського голови Запоріжжя Володимира Буряка. Після звернення під час особистого прийому на місце одразу виїхала комісія, а за деякий час до роботи взялася підрядна компанія.

- Дерева в нас дуже старі, що становило велику загрозу для перехожих. Завдяки швидкій реакції міського голови, Вознесенівської районної адміністрації сьогодні ми цю проблему вже ліквідовуємо. Деякі дерева видалять повністю, інші – просто кронують. Навесні ж візьмемося за озеленення території по-новому – висадимо туї, каштани, кущі та квіти, - розповів голова ОСББ «Гагаріна 8» Володимир Ковпей.

Загалом у дворі заплановано повністю видалити 14 дерев, ще 6 – кронують.

- Мешканці звертаються до міської влади та не залишаються наодинці з проблемами. За дорученням міського голови ми знайшли кошти для проведення робіт з кронування та видалення аварійних дерев, минулого року оновили внутрішньоквартальну дорогу, привели до ладу контейнерний майданчик. Особливо приємно, що люди не просто чекають допомоги, склавши руки, а самостійно слідкують за власною територією, тим самим допомагаючи робити наше місто кращим, - підкреслив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Олександр Ніколаєнко.

Крім того, під час особистого прийому міського голови мешканці цього будинку домовились про участь у програмі співфінансування капітальних ремонтів для ОСББ та інших житлових будинків.

Зазначимо, міська програма співфінасування капітальних ремонтів успішно реалізується з 2018 року. Вона передбачає проведення цілого комплексу робіт: заміни комунікацій, лагодження покрівлі, ремонт цоколю тощо. Частина коштів – від 10 до 40%, в залежності від складності робіт - йде з кишень мешканців будинку, залишок покриває бюджет міста.

- Наразі ми займаємося розробкою проєктної документації, збором необхідних коштів. Плануємо зробити відмостку будинку, а також замінити інженерні мережі. Тепломережі трохи оновили за рахунок особистих коштів, а от з гарячою та холодною водою проблема ще не вирішена. Дуже вдячні міському голові, районній адміністрації за підтримку в реалізації наших ініціатив, – зазначив Володимир Ковпей.