Вихованцям запорізького дитбудинку влаштували званий обід

18.02.2020 17:56

В одному із запорізьких ресторанів сучасної української кухні відбувся благодійний обід для вихованців дитячого будинку «Надія». 14 дітей, що опинилися в складних життєвих умовах, скуштували страви національної кухні. Подія відбулась за ініціативи керівництва ресторану за участю служби (управління) у справах дітей.

Більшість із запрошених дітей ніколи раніше не були у ресторані. Малечу чекало одразу декілька страв: курячий бульйон з домашньою локшиною, яйцем та шпинатом, бургер із біфштексом з мармурової яловичини та узвар із сухофруктів.

Сьогоднішні гості ресторану – це діти, що опинилися в складних життєвих умовах. Частина з них має статус сироти. Доля інших ще вирішується – чи залишити дитину в біологічній родині, чи їй буде краще рости під державним піклуванням.

За словами організаторів, головна мета сьогоднішнього заходу – соціалізувати дітей та відволікти їх від сімейних проблем.

- Діти - це наше майбутнє. І хочеться зробити їх хоч трішки щасливішими. Тому ми запросили їх сюди. По-перше, це український, локальний продукт - діти повинні знати свою кухню. І заодно, щоб провести невеличкий урок етикету та розповісти їм, як вести себе в кафе, як правильно їсти ту чи іншу страву, - сказала керуюча рестораном Яна Мартиненко.

У службі у справах дітей кажуть – завжди раді таким ініціативам. Спільно з цим закладом харчування заплановано ще декілька таких благодійних зустрічей у найближчому майбутньому.

- Заклад звернувся до нас з пропозицією. Це дуже приємно, адже ці діти не мають змоги відвідувати такі заклади, як цей. А зараз вони можуть скуштувати щось нове та смачне, поспілкуватися один з одним, отримати нові навички та враження, - зазначила начальниця служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталя Сиворакша.