У Запоріжжі відбувся семінар-практикум для учасників Громадського бюджету

19.02.2020 09:22

Цього разу зустріч пройшла в будівлі Олександрівської районної адміністрації. До участі долучилися всі небайдужі містяни, котрі мають ідеї покращення життя в Запоріжжі.

Головна мета зустрічі – роз’яснення останніх змін, внесених до положення міської програми «Громадський бюджет» у грудні 2019 року. Друга частина семінару – практична. Всіх учасників навчали алгоритму заповнення заявок, оформлення ідей, а також складанню розрахунків бюджету.

Тож віднині подавати проєкти, як і голосувати за них, можуть жителі міста Запоріжжя, які досягли 16-річного віку, тимчасово зареєстровані, постійно працюючі, або ж ті, що знаходяться на навчанні та мають відповідну довідку, яка це доводить.

Віддати власний голос містяни зможуть за два проєкти одразу – великий, із бюджетом 1 млн грн (50% від загальної суми Громадського бюджету) та малий – до 400 тис. грн. Це можуть бути ідеї, пов’язані з комунальними закладами, установами та некомерційними підприємствами міського підпорядкування (30% від загальної суми Громадського бюджету), а також з житловим сектором (20% від загальної суми Громадського бюджету). Загальний обсяг Громадського бюджету на 2020 рік складає 10 млн грн.

- Спеціальних вимог до пропонованих ідей немає, крім кількох – проєкт має бути втілений на загальнодоступній території, стосуватися всіх мешканців Запоріжжя і перебувати в компетенції міської ради. Останнім часом до нас надходить чимало запитань стосовно того, чи можна запропонувати проведення фестивалів, флешмобів, чи інших заходів просто неба? Наша відповідь така - звісно, будь ласка, - зазначила голова Координаційної ради з питань Громадського бюджету міста Запоріжжя Катерина Акула.

Низка подібних семінарів-практикумів відбудеться в кожному районі міста. Окремі зустрічі також будуть влаштовані для представників молодіжної ради, громадських організацій, розпорядників бюджетних коштів.

Нагадаємо, подача заявок, як і минулоріч, триватиме з 1 по 31 травня. З більш детальною інформацією можна ознайомитися за посиланням.