У Запоріжжі хлор на підприємстві «Кремнійполімер» охороняють та готують до утилізації

19.02.2020 10:13

Як повідомляє управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради, на ЗДП «Кремнійполімер» виконують комплекс заходів, щоб запобігти можливій надзвичайній ситуації з хлором.

Нагадаємо, інформація про порушення правил зберігання рідкого хлору з’явилась в соціальних мережах наприкінці січня. Міський голова Володимир Буряк дав доручення терміново розібратись з ситуацією.

30 січня в міськвиконкомі відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міста Запоріжжя. На ній обговорювалась ситуація на ЗДП «Кремнійполімер» та заходи, яких необхідно вжити, щоб не допустити неконтрольований викид небезпечних речовин, зокрема хлору.

За результатами обговорення було запропоновано забезпечити охорону ділянки з хлором до вирішення питання з його утилізацією, а мобільній лабораторії щонайменше раз на добу проводити дослідження повітря на території підприємства.

Як зазначив в.о. директора ЗДП «Кремнійполімер», на сьогоднішній день для запобігання можливої надзвичайної ситуації на складі зберігання хлору, на підприємстві виконують низку застережних заходів. Зокрема, прийняті 6 фахівців, які будуть займатися утилізацією хлору, та завезений розчин лугу (гідроксид натрію) для переробки рідини. Також відновлюється водопостачання безпосередньо до складу хлору і по підприємству в цілому.

Крім того, територію складу патрулюватиме наряд поліції.