У Хортицькому районі Запоріжжя експерти перевіряють повітря на забруднюючі речовини

19.02.2020 10:59

Протягом минулого тижня відбулися масові звернення мешканців Хортицького району на присутність неприємного запаху органічного походження.

Експерти ДУ «Запорізький обласний лабораторний  центр міністерства охорони здоров’я України» застосували обладнання пересувної лабораторії моніторингу довкілля та провели дослідження вмісту в атмосферному повітрі забруднюючих речовин: пил, формальдегід, сірководень, сірчистий ангідрид, окис вуглецю, окис азоту, двоокис азоту, озон, аміак.

З урахуванням адрес, з яких надійшла інформація про забруднення атмосферного повітря, були проведені дослідження в 3-х точках:

  1. територія парку Ювілейного;
  2. територія біля будинку № 26 по вул. Маршала Судця;
  3. територія між будинками №1 та №3 по вул. Героїв 93-ї бригади.

Перевищень гігієнічних нормативів вмісту вказаних хімічних речовин в атмосферному повітрі за вказаними адресами не зафіксовано.

Мобільною лабораторією ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» заплановані дослідження атмосферного повітря в Хортицькому районі протягом тижня. Інформація про результати моніторингу буде розміщуватись щоденно на сайті Запорізької міської ради. У разі виявлення перевищення матеріали будуть передаватись до Державної екологічної інспекції в Запорізькій області.