Підприємцям Вознесенівського району розповіли про можливості розширення власного бізнесу

20.02.2020 19:50

В районній адміністрації по Вознесенівському району відбувся тематичний семінар для підприємців. Темою обговорення стала ініціатива Уряду щодо підтримки мікро- та малого бізнесу, зокрема дешеві кредити. На захід завітали представники Укргазбанку, які розповіли про умови надання коштів.

- Ми запросили представників банку, щоб вони розповіли, на яких умовах підприємці зможуть отримати кошти на розвиток власного бізнесу. Підприємці мали можливість поставити будь-які питання стосовно програми та отримати фахові відповіді. Впевнений, що такі пропозиції будуть цікаві підприємцям, - зазначив заступник голови районної адміністрації по Вознесенівському району Єгор Демчевський.

Як розповів начальник відділення Укргазбанку у Вознесенівському районі Дмитро Войтенко, мета програми - створення нових робочих місць, розширення та розвиток мікро- та малого бізнесу, створення нових підприємств, зокрема стартапів.

- Розпочала діяти програма підтримки мікро- та малого бізнесу, ініційована Президентом та Кабінетом Міністрів. Створений спеціальний фонд, куди держава вже перерахувала кошти . Визначені основні банки, які надаватимуть кредити - вони державні, в тому числі й Укргазбанк, через які здійснюється фінансування, - зазначив Дмитро Войтенко.

Кредит можуть отримати як фізичні так і юридичні особи-підприємці віком від 21 до 65 років, які є громадянами України та займаються виробництвом, торгівлею або надають послуги. Фінансування не надається підприємцям, які бажають поповнити обігові кошти, на купівлю нерухомості та некомерційного автотранспорту. Також скористатися можливостями дешевого кредитування не зможуть підприємці, які виробляють та реалізують алкогольні та тютюнові продукти, займаються обміном валют або здачею нежитлових приміщень в оренду. Кредити надаються під 5-7-9%.

Як зауважив приватний підприємець Дмитро Волков, такі пропозиції є дуже вигідними для бізнесу.

- Програма цікава, оскільки відсоткові ставки - дуже низькі. Зазвичай в тих продуктах, які пропонують банки для бізнесу, цифри стартують від 15%. Тож ця ініціатива дає можливість бізнесу розвиватися і заробляти кошти, - зазначив Дмитро Волков.