У Запоріжжі демонтували ще одну незаконну рекламну конструкцію

21.02.2020 16:32

У Запоріжжі встановлено пильний контроль за дотриманням правил благоустрою. Незаконно розміщені об'єкти, рекламні конструкції, які псують зовнішній вигляд міста та спричиняють незручності громадянам або транспорту - демонтують. Одну з таких вивісок за адресою вул. Брюллова, 7, що в Шевченківському районі, демонтували фахівці КП «Запорізьке міське інвестиційне агентство» та КП «Градпроект».

До процесу демонтажу також приєдналися представники інспекції з благоустрою, сектору з організації роботи з документами дозвільного характеру департаменту комунальної власності та приватизації міської ради, а також виконуючий обов’язки головного архітектора міста.

Передувало радикальним діям звернення небайдужих містян на сторінку інспекції з благоустрою в соціальній мережі Фейсбук.

- З’явилася інформація, що новий орендар цього приміщення почав розміщувати рекламні конструкції без погодження департаменту комунальної власності та приватизації, органів охорони культурної спадщини, головного художника міста, а також департаменту архітектури та містобудування. Оперативно був організований спільний виїзд, складені відповідні акти, щодо незаконності розміщення рекламних конструкцій і направлені доручення на комунальні підприємства для того, щоб здійснити примусовий демонтаж, - зазначив начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Будівля, розташована за адресою вул. Брюллова, 7, була зведена в 1932-33 роках і спочатку слугувала їдальнею. Нині орендар облаштував у приміщенні магазин.

- Фасадна вивіска псувала загальний її вигляд у стилі конструктивізму, на кшталт Шостого селища (Соцміста). Ця будівля має історичну цінність. Офіційний статус ще не впорядкований до кінця, але початок покладено, - розповів в.о. головного архітектора міста Запоріжжя Павло Назаренко.

Як розповів начальник відділу реклами департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради Вадим Хижняк, цей об’єкт встановлений без жодних дозвільних документів. З представником орендаря була проведена бесіда близько місяця тому – під час монтажу вже згаданої фасадної вивіски. Відтоді жодного результату.

Після демонтажу рекламні конструкції зберігатимуться на території комунальних підприємств. Якщо з’явиться власник й надасть документи, що засвідчують наявність у нього відповідного права власності, їх повернуть – після компенсації витрат на демонтаж, транспортування та зберігання.