До StartUp Fest 2020 приєднаються учасники з Польщі

24.02.2020 14:03

Відповідний Меморандум про тристоронню співпрацю між представниками Запорізького міськвиконкому, торгово-промислової палати та польського проєкту з підтримки стартап-руху - Polish - Ukrainian Startup Bridge - був підписаний сьогодні, 24 лютого. Зустріч, яка пройшла у будівлі Запорізької міської ради, провів радник міського голови Валерій Еделєв.

У Запоріжжі вже третій рік поспіль проходить фестиваль бізнес-ідей StartUp Fest. Захід передбачений міською програмою підтримки малого та середнього підприємництва. Його мета – створення ефективного майданчика для нетворкінгу бізнесменів-початківців, інвесторів та галузевих інституцій.

- На фоні глобальної світової кризи підтримка малого та середнього бізнесу набуває все більшої актуальності. Саме з цією метою й було започатковано проведення масштабного фестивалю StartUp Fest. Це майданчик для молодих підприємців, готових запропонувати свої цікаві ідеї для потенційних інвесторів. Якщо перший фестиваль був «пробою пера», то нині він вийшов на міжнародний рівень і викликає інтерес у представників Англії, Канади, а тепер вже й Польщі. Сьогодні польські делегати прибули задля підтримки й розвитку стартап-руху обох держав, - зазначив радник міського голови Валерій Еделєв.

Польську делегацію представили керівник проєкту Polish - Ukrainian Startup Bridge Лукаш Вавак та представник Центру підтримки стартапів Михайло Халецький.

Проєкт Polish-Ukrainian Startup Bridge - це ініціатива міністерства розвитку регіонального та європейського фондів Польщі. Його суть полягає в допомозі українським підприємцям в отриманні фінансування для своїх інноваційних проєктів. Для цього проводяться щорічні конкурси стартапів, а також налагоджуються взаємовідносини з менторами, в тому числі й з Європи, які зацікавлені в їх реалізацї.

- Ми брали участь у минулорічному фестивалі бізнес-ідей StartUp Fest і були дуже задоволені результатом. Тож ініціативу хочемо підтримати й цього року, а також розширити менторський компонент, тобто надати можливість підприємцям і стартаперам з Запорізького регіону отримати через нас менторську підтримку, - розповів представник Центру підтримки стартапів Михайло Халецький.

У підсумку зустрічі представники міськвиконкому, польської делегації та торгово-промислової палати підписали Меморандум про співпрацю. Очікується, що польські автори проєктів представлять свої доробки на фестивалі StartUp Fest 2020, який відбудеться цьогоріч у листопаді. У свою чергу, запорізькі стартапери зможуть взяти участь у такого роду заходах вже на території Польщі.