Запоріжжя профінансує продовження ремонту військового госпіталя

24.02.2020 14:35

З бюджету міста виділять 500 тисяч гривень на завершення ремонту терапевтичного відділення Запорізького військового госпіталя. Кошти передбачать у рамках міської програми шефської допомоги правоохоронцям, частинам Збройних Сил України та Національної гвардії України. Програму планується затвердити на найближчій сесії міської ради. Сьогодні на засіданні виконавчого комітету погодили її винесення на розгляд сесії.

У рамках міської програми шефської допомоги Запоріжжя допомагає правоохоронцям, частинам Національної гвардії України, Збройних Сил України, підрозділам ГУ ДСНС України у Запорізькій області. Не залишився поза увагою і Запорізький військовий госпіталь. Вже кілька років міська влада виділяє кошти на ремонт його окремих приміщень.

Було відремонтовано перший поверх лікувального корпусу, лабораторне відділення, фасад лікувального корпусу. У 2019 році виконано ремонт 4 палат терапевтичного відділення та маніпуляційної кімнати.

На початку 2020 року міський голова Володимир Буряк перевірив якість виконаних робіт, обговорив з керівництвом військового госпіталя плани співпраці на 2020 рік. Тоді начальник Запорізького військового госпіталя, підполковник медичної служби Геннадій Охматенко відзначив, що у 2020 році у медичному закладі хотіли б виконати ремонт безпосередньо терапевтичного відділення, розраховують тут на допомогу міської влади. Для цього необхідно 500 тисяч гривень.

Міський голова Володимир Буряк пообіцяв, що місто у 2020 році знайде для цього гроші. Тепер кошти буде виділено на сесії міської ради, яка відбудеться у середу.

- Вже кілька років ми допомагаємо Запорізькому військовому госпіталю. Вдалося відремонтувати фасад лікувального корпусу, лабораторію, виконати роботи на 1 поверсі. Відремонтовано кілька палат. Виділення коштів дозволить цього року завершити ремонт терапевтичного відділення, - зазначив Володимир Буряк.