У Вознесенівському районі відбулася зустріч з опікунами

24.02.2020 15:26

Інформаційно-консультативна зустріч з опікунами та піклувальниками дітей-сиріт, а також дітей, позбавлених батьківського піклування, які мешкають у межах території, пройшла у Вознесенівській районній адміністрації. Очолив нараду заступник голови Вознесенівської районної адміністрації Максим Крайній.

У Вознесенівському районі проживає 53 опікуни, які виховують 63 дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування. Метою зустрічі стало інформування опікунів про їх права та обов’язки, права та пільги дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, обговорення проблемних питань, налагодження співпраці між опікунами та службою (управлінням) у справах дітей.

На заході також були присутні представники закладів охорони здоров’я, управління соціального захисту населення міста. Зокрема спеціалісти центру соціальних служб, які розповіли опікунам про обов’язки стосовно забезпечення належного стану здоров’я підопічних, ознайомили з порядком оформлення пільг та державних соціальних виплат на дітей, які перебувають під опікою, а також обговорили проблемні питання, які виникають у вихованні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та важливість соціального супроводу підопічних дітей.

Окрім цього, начальник служби (управління) у справах дітей міської ради Наталя Сиворакша розповіла про низку заходів, які заплановані в рамках міської програми «Діти Запоріжжя» саме для допомоги опікунським родинам, а також закликала опікунів тісно співпрацювати з усіма структурами міської ради для надання своєчасної підтримки в будь-яких проблемних ситуаціях.

Служба (управління) у справах дітей міської ради і надалі планує проводити зустрічі такого формату з усіма опікунами та піклувальниками міста.