У Запоріжжі до поминальних днів наведуть лад на міських кладовищах

24.02.2020 17:45

Щорічно після зими, перед поминальними днями, виконуються роботи з благоустрою цвинтарів. Території приводяться до належного санітарного стану. Цього року поминальні дні припадають на 25-26 квітня.

Сьогодні в ході засідання виконкому міської ради прийнято рішення про підготовку кладовищ до поминальних днів у Запоріжжі.

Території міських цвинтарів повинні бути своєчасно впорядковані відповідно до санітарних норм і правил.

Передбачено виконання комплексу робіт з благоустрою.

СКП «Запорізька ритуальна служба» візьметься за санітарний стан територій 20 кладовищ, закріплених за підприємством на праві господарського відання загальною площею 298,98 га.

Роботи включають ремонти і фарбування водопроводів, місць ритуальних церемоній, малих архітектурних форм, контейнерів. Будуть упорядковані меморіали військових братських поховань, могили Героїв Радянського Союзу, закріплені за підприємством.

Також комунальне підприємство забезпечить вивезення сміття з територій міських цвинтарів. У цей же період спільно з КРБП «Зеленбуд» буде організоване завезення води.

КП «ЕЛУАШ» виконає ремонт під'їзних шляхів до міських кладовищ. Також буде вжито заходів безпеки. У поминальні дні на кладовищах чергуватимуть машини швидкої допомоги та правоохоронці.