Запоріжжя готується до співпраці з Фондом енергоефективності

25.02.2020 13:49

Запорізька міська рада планує підписати Меморандум про співпрацю з державним Фондом енергоефективності щодо розробки міської програми допомоги ОСББ у сфері термомодернізації. Сьогодні у міській раді відбулась нарада щодо підготовки до підписання цього Меморандуму.

Як розповіла директорка департаменту економічного розвитку Запорізької міської ради Наталія Новак, підписання Меморандуму з державною установою «Фонд енергоефективності» заплановане на 11 березня.

- Це документ, який передбачає спільну співпрацю державної установи та органів місцевого самоврядування, зокрема Запорізької міської ради, в частині розробки та впровадження міських програм з енергозбереження, особливо в будинках ОСББ. У Запоріжжі вже успішно реалізовується програма «Теплі кредити», спрямована на співфінансування - погашення відсотків тим ОСББ, які взяли кредити в банківських установах на облаштування ІТП, утеплення, заміну вікон тощо. Меморандум про співпрацю надасть можливість в подальшому розробляти місцеві програми, які підтримають фінансову спроможність місцевих ОСББ брати участь у державній програмі з енергомодернізації «Енергодім», - зазначила Наталія Новак.

Також розглядаються різні варіанти фінансування участі запорізьких ОСББ в цій програмі - погашення відсотків, можливо виплата й частини тіла кредиту. Підписання Меморандуму надасть можливість міській раді розпочати співпрацю з Фондом у розробці різних механізмів та підходів до участі Запоріжжя в програмі «Енергодім».