Володимир Буряк дав доручення повністю підготувати аеропорт Запоріжжя до можливого прийняття пасажирів з Китаю

25.02.2020 10:58

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк дав доручення забезпечити аеропорт у повному обсязі всіма необхідними засобами безпеки для прийняття пасажирів з Китаю в разі необхідності.

Сьогодні під час апаратної наради міського голови Володимира Буряка з заступниками виконуючий обов’язки директора КП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» Олексій Дубревский повідомив про заходи, які проводяться в аеропорту в зв’язку з можливістю прийняття пасажирів, які приїжджають з Китаю.

- За дорученням міського голови з боку нашого комунального підприємства усі заходи, які повинні бути прийняті стосовно недопущення розповсюдження вірусної інфекції типу коронавірусу через нашу повітряну галузь, виконані. А саме: визначена окрема епідеміологічна карантинна стоянка для літаків, якщо борт є санітарний, або на ньому є громадяни з підозрою на хворобу. Карантинна стоянка не перешкоджає загальній роботі аеропорту. Щодо придбання засобів індивідуального захисту - рукавички, маски, дезінфікуючі розчини, все інше вже придбано. Кожен день проводиться санітарна обробка. Цілодобово працює фельдшерський пункт з необхідним устаткуванням. Також там є засоби індивідуального захисту підвищеного рівня, а саме: протиепідемічні костюми (протичумні), для того, щоб захистити усіх задіяних під час обслуговування рейсів, як співробітників аеропорту, так і інших співробітників, залучених до обслуговування судна. На сьогодні запаси індивідуального захисту активно застосовуються, замовили додаткову партію масок та дезрозчинів. Також замовили спеціальні термометри, відпрацювали усі необхідні процедури, розроблені медико-лабораторним центром на повітряному транспорті. Є ізолятор для двох осіб та додаткові приміщення, для випадків, коли буде необхідно ізолювати більше, - сказав Олексій Дубревський.

Міський голова дав доручення своєму раднику Валерію Еделєву сьогодні ж виїхати в аеропорт та до вечора доповісти, що ще необхідно, щоб контрольно-санітарний пункт в аеропорту працював цілодобово.

- Даю доручення сьогодні виїхати в аеропорт і з’ясувати, що необхідно: які кошти, які служби. Якщо потрібно винести кошти на сесію, будемо це робити, завтра сесія. Санітарно-контрольний пункт повинен працювати цілодобово. Ми повинні захистити не лише пасажирів – запоріжців і гостей міста – а й всіх працівників аеропорту, служби авіабезпеки, хендлінгової компанії, прикордонної служби. Обладнання в людей має бути, захисні костюми теж. До вечора мені доповісти про стан речей, - підкреслив Володимир Буряк.