У запорізьких школах уроки фізкультури проводитимуть по-новому

25.02.2020 17:23

Запоріжжя приєдналося до програми «Спортивний рух JuniorZ». Сьогодні, 25 лютого, до обласного центру завітав ініціатор проєкту – телеведучий Олександр Педан. На базі колегіуму № 98 він разом зі своєю командою провів тренінг з нових видів спорту для близько сотні вчителів фізкультури та керівників загальноосвітніх навчальних закладів, де вони працюють.

Чирлідинг, а також ігри в бадмінтон, флорбол, петанк та метання фрісбі – саме ці п’ять сучасних видів спорту найближчим часом впровадять на уроках фізкультури. Всі вони можуть стати гарною альтернативою звичним заняттям спортом у міських загальноосвітніх школах.

- Ці заходи проводяться за підтримки міського голови Володимира Буряка та міністерства освіти і науки України. Фізкультура – це навчальний предмет, пов’язаний зі здоров’ям, тож потрібні дуже виважені вправи. Я хочу запевнити батьків в тому, що все безпечно та дуже корисно. Я завжди кажу, що педагогіка – консервативна наука, але сьогодні пан Олександр має представити дуже перспективний досвід, у тому числі й педагогічний. Я впевнений, що він матиме позитивний відгук не тільки у дітей, а й педагогів, які зможуть поповнити свій педагогічний арсенал, - розповів директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Станіслав Романчук.

Про альтернативні види спорту запорізьким вчителям розповідав український телеведучий Олександр Педан. За його словами, такі нововведення заохотять дітей до рухової активності. Крім того, представлені види спорту є гендерно рівними, безконтактними, тобто учні не завдадуть одне одному шкоди, і доступними, з огляду вартості інвентаря.

- Ми не викреслюємо попередні види спорту, а просто пропонуємо альтернативу. Сьогодні зібрали всіх вчителів фізкультури. Будемо навчати їх новим видам спорту, аби вже від завтра вони почали їх вводити в свою шкільну програму. Нам потрібна підтримка міського голови для того, щоб у навчальні заклади надійшов спортивний інвентар. Він недорогий, але завдяки йому можна змінити підхід і ставлення дітей до занять фізкультурою. Ми пропагуємо фізкультуру не як спорт високих досягнень, а як фан-ігри, від яких діти отримуватимуть задоволення, - зазначив Олександр Педан.

Команда шоумена й телеведучого до Запоріжжя приїздить вже вдруге. Два роки тому в березні між Спортивним рухом Олександра Педана та департаментом освіти і науки Запорізької міської ради був підписаний меморандум про двобічне сприяння розвитку спорту серед школярів.

Цього разу для вчителів фізкультури влаштували практичні заняття на базі трьох спортивних залів. На наступну зустріч ініціатори проєкту планують запросити й учнів, аби вони теж мали змогу спробувати власні сили в запропонованих видах спорту.