У Вознесенівському районі зачистили квартал від сухостою та сміття

25.02.2020 17:26

Велике передвесняне прибирання пройшло сьогодні у дворі будинків 61, 63а, 59 на вулиці Незалежної України у Вознесенівському районі Запоріжжя. Для робіт з кронування дерев, подрібнення гілок і розпилювання стволів, вивезення сміття було задіяно 7 одиниць техніки.

Ініціаторами такого масштабного впорядкування двору стали активісти будинкового комітету будинку № 63а, у якому створено ОСББ. Вони зверталися з проханням навести лад на прибудинковій території.

- Нашому будинку 61 рік, дерева у дворі також не молоді, переважно це в’язи. Сухі гілки під час кожної негоди ламаються, нависають над дитячим майданчиком, і це нас дуже непокоїло. Ми ходили на особистий прийом до міського голови Володимира Буряка з цією проблемою, зверталися за допомогою до Вознесенівської райадміністрації. Проте не чекали, що у нашому дворі розгорнуться такі масштабні роботи, за що дуже вдячні, - відзначила член будинкового комітету будинку № 63а Людмила Калюжна.

Вознесенівська райадміністрація вчасно здійснила необхідні процедури і уклала договори з підрядниками, щоб уже зараз проводити планове прибирання у дворах району.

- Завдяки тому, що зима цього року видалася теплою, ми мали змогу підготуватися до весняного прибирання району. Уклали необхідні договори з підрядниками, з допомогою заявок та скарг від мешканці визначилися з планом робіт. Сьогодні, наприклад, заїхали у квартал по вулиці Незалежної України – будинки 61, 63а, 59, 80а, 82, а також по вулиці Сєдова, 1а, 1б. Тут виконали кронування дерев, спиляли сухостої, утилізували гілки через подрібнювач, зібрали та вивезли сміття. Крім того, сьогодні за наказом міського голови Володимира Буряка ліквідовуємо по району наслідки нічного буревію, - розповів голова Вознесенівської райадміністрації Олександр Ніколаєнко.

За словами представників підрядної організації ТОВ «Мегапроект Інвест», яка виконувала роботи, вже зранку 25 лютого гілки та гілки, новорічні сосни та ялинки були перероблені на 4 тонни тирси, яка вирушить на концерн «Міські теплові мережі». Після того, як було вивезено та утилізовано габаритне сміття та гілля, мешканці будинку № 63а зібрались на імпровізований суботник і прибрали територію свого двору.