В Шевченківському районі Запоріжжя розповіли про оздоровлення пільговиків

27.02.2020 15:17

У Запоріжжі пільговики можуть відслідковувати свою чергу на оздоровлення онлайн. Це одне з нововведень, яке функціонує в управліннях соцзахисту населення міста. Сьогодні свою роботу показали працівники управління соціального захисту населення Шевченківського району.

Шевченківське управління соціального захисту населення є одним з найбільших у місті. На обліку тут стоїть 44 тисячі пільговиків.

Нещодавно у будівлі управління зробили сучасний ремонт, обладнали системою електронної черги, провели багатоканальний телефонний зв’язок.

Одним з напрямків роботи Шевченківського управління є забезпечення безоплатним санаторно-курортним лікуванням пільгових категорій громадян. За минулий 2019 рік цією послугою скористувались 158 громадян за рахунок різних джерел фінансування.

Державний бюджет профінансував оздоровлення 45 осіб, з них 11 учасників АТО. Відповідно до обласної програми «Назустріч людям» санаторно-курортним лікуванням забезпечили 13 громадян, 53 особи отримали путівки за рахунок Мінсоцполітики.

Місцева влада також не залишає без уваги питання санаторно-курортного лікування та взяла на себе зобов’язання оздоровлювати ветеранів війни міста Запоріжжя. За минулий рік путівки викупили для 47 ветеранів війни Шевченківського району. На це з бюджету міста було виділено 370 тисяч гривень.

Після внесення суттєвих змін у порядок надання оздоровлення громадяни можуть вільно обирати санаторно-курортний заклад та термін оздоровлення.

- Це дуже позитивні зміни для пільговиків, особливо для ветеранів війни. Наприклад, 33 ветерани у минулому році надали перевагу саме місцевим санаторіям. Окрім цього, кожен пільговик може слідкувати за чергою на лікування в онлайн режимі. Для цього у місті запровадили спеціальну комп’ютерну програму. Завдяки цьому можна щоденно самостійно відстежувати рух у черзі та контролювати процес надання путівок на оздоровлення, - розповіла начальниця Шевченківського управління соціального захисту населення Запорізької міської ради Ольга Сагура.

Запровадження програмного комплексу зняло низку питань, що раніше виникали у громадян – зазначають фахівці.