У Вознесенівському районі кронували близько сотні дерев

27.02.2020 15:50

Сьогодні роботи з упорядкування проходять у великому кварталі забудови 50-х років, розташованому між пр. Соборним і вул. Незалежної України у Вознесенівському районі Запоріжжя. Завдяки співпраці активних місцевих мешканців та міської влади цей квартал може повернути собі колишню затишність.

Техніка підрядної організації, з якою вклала договір Вознесенівська райадміністрація на виконання робіт, зранку 27 лютого заїхала в двори будинків 208, 210, 212 по пр. Соборному і 40, 42, 44, 46, 50, 50а по вул. Незалежної України. За планом на сьогодні – кронування близько сотні аварійно небезпечних дерев з подальшою переробкою віття на тріску в подрібнювачі. В цьому великому кварталі забудови 50-х років 20 століття багато старих акацій та в’язів, сухі гілки яких становлять загрозу як для людей, так і для майна.

- Хочу подякувати за небайдужість і активність місцевим мешканцям, представникам ОСББ. Вони взяли на себе відповідальність за те, яким бути цьому кварталу. Зорганізувалися для робіт, які їм були під силу, зверталися за допомогою до міського голови Володимира Буряка, районної адміністрації, депутатів міськради. Ми зі свого боку допомагаємо наводити лад. Сьогодні це кронування аварійно небезпечних дерев, на другий квартал поточного року маємо заявку від тутешніх ОСББ на ремонт внутрішньоквартальних доріг, - розповів голова Вознесенівської райадміністрації Олександр Ніколаєнко.

Як зазначила голова ОСББ «Яхонт-2017» будинку 42 по вул. Незалежної України Надія Александрова, місцеві мешканці хочуть повернути цьому кварталу колишню затишність.

- Ми не лише мріємо, а й робимо все можливе, щоб у дворах нашого кварталу було чисто та зелено, стояли лавки та дитячі майданчики, люди разом відзначали свята. Дякуємо владі за співпрацю, - сказала Надія Александрова.