У Запоріжжі обговорили програму дешевих кредитів для бізнесу

27.02.2020 16:53

Сьогодні, 27 лютого, у великій залі міськвиконкому відбулося засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва. На зустріч були запрошені представники АТ «Ощадбанк», які презентували програму «Доступні кредити 5-7-9%» для малого та середнього бізнесу.

Запропонована програма кредитування має сприяти створенню нових робочих місць, розширенню діяльностї малого та середнього підприємництва, а найголовніше – усуненню високих ставок по кредитах.

- Сьогодні в світі відбуваються значні економічні потрясіння, які позначилися на економіці нашої країни та міста зокрема. Великі й потужні промислові підприємства змушені працювати в умовах кризи. Саме тому великі надії в плані наповнення бюджету покладаються на малий та середній бізнес. З боку уряду також. Одна з програм – кредитування під 5-7-9% для малого та середнього підприємництва заради продовження роботи та впровадження нових інвестиційних проєктів. Це також додаткові робочі місця та нові надходження в наш міський бюджет, - зазначив радник міського голови Валерій Еделєв.

Також у ході наради говорили про здійснення контролю за дотриманням законодавства про працю. Як розповів начальник управління з питань праці Запорізької міської ради Юрій Швець, є кілька факторів: проведення своєчасної та в повному обсязі оплати праці працівникам, належне оформлення трудових відносин, а також дотримання мінімальних державних гарантій.

- Глобальне питання на сьогодні – легалізація найманих працівників. Використання праці людей без офіційного працевлаштування матиме певні наслідки як для самого працівника, адже він є соціально незахищеним, так і для роботодавця - оскільки не сплачуються податки, порушуються права і т.д. Статтею 265 Кодексу законів про працю за кожного неоформленого найманця передбачений штраф в обсязі 10 мінімальних зарплат. Розмір однієї нині складає 4 722 грн, - додав Юрій Швець.

Крім того, учасники зустрічі торкнулися питань благоустрою. Зокрема недопущення розташування пунктів прийому вторинної сировини поблизу медичних закладів, спортивних і дитячих майданчиків, а також в межах внутрішньодворових територій.