У Шевченківському районі відзвітували про реалізацію міських програм у 2019 році

28.02.2020 10:45

Очільник району Федір Маєр звітував перед громадськістю про виконання бюджету за 2019 рік. Так, минулого року на реалізацію міських програм у районі було виділено 59 млн 191,5 тис. гривень, з них використано 58 млн 575 тис. грн.

Серед основних бюджетних програм, на які спрямовували кошти - житлово-комунальне господарство району. Витрати загального фонду минулого року склали понад 24 мільйона гривень. Ці кошти були спрямовані на поточний ремонт внутрішньоквартальних доріг, поточний ремонт малих архітектурних форм, ліквідацію стихійних звалищ та карантинних рослин хімічним, а також фітоценотичним методами, на дератизацію відкритих станцій та дезінсекцію анофелогенних водоймищ Запоріжжя. Окрім цього, з бюджету райадміністрації фінансували охорону парку ім. В.Я. Климова, оцінку та інвентаризацію об’єктів благоустрою та інші потреби.

У 2019 році були проведені роботи з реконструкції парку ім. В.Я. Климова та тротуару по вул. Брюлова, капітального ремонту дорожнього покриття по вул. Єрмака (від вул. Шевченка до річки Суха Московка), оплачені видатки на виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво світлофорних об’єктів на перехресті вул. 8 Березня - вул. Шевченка - вул. Верещагіна та будівництва світлофорного об’єкта по вул. Ігоря Сікорського - вул. Гарнізонна.

Протягом кількох років фінансуються проєкти-переможці Громадського бюджету. В 2019 році на суму 997 тис. грн проведено поточний ремонт дороги в районі житлових будинків №72-99 по вул. Військбуд, на суму 297 тис. грн капітально відремонтували з благоустроєм дороги по вул. Листопрокатній, оновили елементи благоустрою по вул. Харчовій (в районі ЗДО №100 «Гармонія»), виконали реконструкцію тротуару по вул. Центральній (біля ЗНВК № 111, с. Тепличне).

Згідно з програмою підтримки діяльності органів самоорганізації населення міста Запоріжжя в 2019 році затверджено і проведено видатків на суму майже 431 тис. грн.