У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

28.02.2020 12:37

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 27 лютого до студії завітав перший заступник міського голови Сергій Мішок та відповів на питання, що найбільше турбували запоріжців. Їх адресували телефоном та в соціальній мережі «Фейсбук».

За традицією на початку програми гість розповідає про найважливіші події тижня: які питання підіймалися, що вдалось вирішити. Як і завжди, однією з найголовніших тем була діяльність запорізького аеропорту. Так, Сергій Мішок повідомив, що в січні послугами місцевого летовища скористалися понад 43 тисячі пасажирів, що на 40% перевищує минулорічні цифри.

- Аеропорт – дуже важливий для нас проєкт, мабуть найбільший у Запоріжжі за останні 25 років. На його роботу та її покращення залучені великі кошти. Крім будівництва нового терміналу, ми не забуваємо про інфраструктуру злітно-посадкової смуги, відкриваємо нові напрямки, тобто пропрацьовуємо усі питання комплексно. Наразі проводимо регулярні зустрічі з авіакомпаніями, - розповів Сергій Мішок.

Також перший заступник міського голови зазначив, що у Запоріжжі приділяють дуже багато уваги розвитку спорту. Усі 20 запорізьких ДЮСШ повністю фінансуються містом. Піднята зарплата тренерів та адмінперсоналу навчальних закладів – у середньому від 32 до 35%. 40 талановитих вихованців шкіл щомісяця отримують премію від міського голови у розмірі 1000 гривень. Також місто оплачує оренду комфортних залів для юних спортсменів. 

- Цей рік олімпійський, і за дорученням міського голови ми наразі шукаємо можливість відзначити призерів Олімпійських і Паралімпійських ігор. Мова йде про кошти на купівлю житла в Запоріжжі – наші талановиті спортсмени мають отримувати визнання на тій території, яку вони представляють, - зазначив Сергій Мішок.

Під час програми також нагадали про проведення проєктів всеукраїнського значення у Запоріжжі. Зокрема у місті вже третій рік поспіль буде проводитися фестиваль бізнес-ідей StartUp Fest для підтримки малого та середнього підприємництва. Також вже навесні місто приєднається до акції-марафону «Мільйон дерев в Україні за добу». У Запоріжжі 20 березня одночасно висадять 10 тисяч дерев.

У другій частині програми запоріжці мали змогу поставити питання Сергію Мішку. Звернутися можна було телефоном, чи написавши на сторінку в Фейсбук. Зокрема запоріжців цікавило відкриття нових маршрутів, запуск електробусів, будівництво пандусів у місті тощо. Зверталися і з питанням про подальшу долю площі Запорізької.

- Усім відомо, що площа тримається повністю на підпірній стінці, стан якої сьогодні залишає бажати кращого. Перш за все, необхідно забезпечити якісний фундамент, розібратися з електричними мережами, вкласти плитку, чим ми й наразі будемо займатися. Лише після цього візьмемося за центральну частину, - розповів Сергій Мішок.