Запорізька лікарня отримала сертифікат на 10 мільйонів гривень на придбання медичного обладнання

28.02.2020 13:05

Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги розпочала роботу у 1965 році. Цього року вона святкує 55-річчя. Сьогодні у медичному закладі відбувся святковий захід, присвячений цій події. Привітав колектив лікарні з ювілеєм і міський голова Володимир Буряк.

Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги – один з найбільших медичних закладів Запоріжжя. У її складі 30 відділень, у ній працюють півтори тисячі співробітників. Лікарні виповнилося 55 років. Привітати колектив зі святом приїхав міський голова Володимир Буряк.

- Колектив працює. Важливо, що ваші напрацювання активно використовуються не лише в інших медичних закладах Запоріжжя, а й в інших регіонах України, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що для лікарні головне - продовжувати розвиватися. Це стосується як цього медичного закладу, так й інших лікарень Запоріжжя. Необхідно продовжувати створювати належні умови для надання медичних послуг запоріжцям, закуповувати сучасне обладнання, проводити ремонти. Починаючи від прийомного відділення і далі. Міська влада ж і надалі буде підтримувати медичні заклади.

- Зараз продовжується реформування медичної галузі. Поки не зовсім зрозуміло, як цей процес буде проходити та як закінчиться. Є питання з фінансуванням медичних закладів другого рівня, починаючи з 1 квітня. Можу пообіцяти одне. Міська влада не залишить лікарні наодинці з проблемами. Будемо за необхідності шукати додаткові кошти для того, щоб забезпечити роботу міських лікарень, - сказав Володимир Буряк.

На підтвердження своїх слів міський голова Володимир Буряк вручив колективу лікарні сертифікат на 10 мільйонів гривень на придбання медичного обладнання.

Колектив Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги, кращі працівники медичного закладу були нагороджені Почесними грамотами виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Відзначимо, протягом останніх трьох років для лікарні було придбано відеоендоскопічний комплекс для малоінвазивних оперативних втручань, лазерну хірургічну систему Dorrier Medilas H Solvo, 5 апаратів штучної вентиляції легенів Hamilton – C1. Проведені поточні ремонти палат у відділеннях стаціонару нейрохірургії, хірургії з центром шлунково-кишкової кровотечі, інтенсивної терапії, приймально-діагностичного відділення, консультативного кабінету та рентгенологічного відділення, відділення анестезіології.

У 2019 році з метою підвищення якості надання медичних послуг для лікарні за кошти бюджету міста було придбано ангіограф Optima IGS 330. Його буде введено в експлуатацію цього року.

Ангіографічна апаратура дасть можливість точної діагностики судинного русла при наданні високоспеціалізованої медичної допомоги не лише в кардіології, а також у нейрохірургії, хірургії, урології, торакальній хірургії. Крім того, за допомогою і під контролем ангіографу буде можливість проводити такі оперативні втручання, як тромбекстракція, тромбаспірація, емболізація артеріальних аневризм, артеріовенозної мальформації судин, каротидно-кавернозного сполучення і т.д. Крім того, було придбано рентгенографічну діагностичну систему Calspso F MTOps, флюороскопічну/радіографічну мобільну установку.