Запорізьких підприємців безкоштовно консультують з ведення бізнесу

28.02.2020 14:27

Віднині в Запоріжжі працює інформаційний пункт підприємця, який було урочисто відкрито 21 лютого на базі Вознесенівського Центру надання адміністративних послу (ЦНАП) за адресою бул. Центральний, 27. Пункт працюватиме безкоштовно на постійній основі. Завітати може кожен, хто хоче відкрити власну справу, або вже є підприємцем та хоче проконсультуватися.

Інформаційний пункт підприємця в Вознесенівському ЦНАПі є пілотним проєктом для Запоріжжя. Наше місто потрапило в першу десятку населених пунктів України, в яких з’явився такий інформаційно-підприємницький об’єкт.

Проєкт ініційований Офісом розвитку малого та середнього підприємництва/SME.DO та міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Зараз ініціатива реалізується в чотирьох областях: Запорізькій, Чернігівській, Тернопільській та Черкаській. У разі успішного старту така модель запрацює в кожній області.

Інформаційний пункт – це місце для підприємців, для людей, які хочуть стати підприємцями та для організацій, які представляють підприємницькі інтереси на території Запоріжжя. Він має стати уособленням державної підтримки малого та мікро-бізнесу, а також потенційних підприємців, у тому числі з соціально вразливих груп (ветерани АТО, внутрішньо переміщені особи, молодь).

В інформаційному пункті наразі працює два консультанти, які готові відповісти на будь-які запитання щодо підприємництва. Так, відвідувачі можуть дізнатися про необхідну документацію для власної справи, особливості оподаткування, порядок оформлення найманих робітників, про тонкощі ведення бізнесу, актуальні грантові програми тощо.

Кожен бажаючий може відвідати Вознесенівський ЦНАП та отримати відповіді на всі запитання. Окрім інформаційного пункту підприємця, тут надають 149 адміністративних послуг. Центр працює щоденно, окрім неділі. З понеділка по п’ятницю – з 08.30 до 16.30, у суботу – з 8.30 до 15.00.