Для запорізьких опікунів організували інформаційну зустріч

28.02.2020 16:43

У районній адміністрації відбулась інформаційно-консультативна зустріч із опікунами та піклувальниками дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мешкають в Шевченківському районі Запоріжжя.

У зустрічі взяли  участь представники районної влади, медичної, соціальної, освітньої сфери. Кожен з фахівців розповів про особливості взаємодії опікунів з конкретною структурою, відповів на запитання пристутніх.

- У Запоріжжі нині нараховується 692 опікунські родини, в яких виховується понад тисяча дітей. З них 14 опікунів віком до 25 років, 25-40 років — 81 опікун, 40-60 років — 320 опікунів, понад 60 років — 277 опікунів. Намагаємось допомогти нашим родинам вирішувати проблеми. Так, протягом останніх трьох років ми активно співпрацюємо з  опікунами дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Започаткували програму “Діти Запоріжжя”, конкурс “Кращий опікун року” та інше. Всі ці заходи покликані не лише розвивати дітей, але й ближче познайомитися з родинами, зрозуміти їх внутрішні проблеми та допомогти. Відтак я закликаю вас, звертайте увагу на наші пропозиції, беріть участь у наших заходах, записуйтесь  до міських гуртків та секцій — це допоможе нашим дітям соціалізуватися, бути зайнятими, не залишить  часу на речі, що негативно впливають на їх життя, - сказала начальниця служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша.

Завідувачка дитячої амбулаторії №7  КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги №2”  Галина Пашнянська розповіла про стан реформування системи охорони здоров'я, зокрема надання медичної допомоги дітям, проходження медичного огляду дітей-сиріт, дітей,  позбавлених батьківського піклування та опікунів, піклувальників.

Начальниця Шевченківського відділу обслуговування громадян Головного управління пенсійного фонду України у Запорізькій області Наталія Кумпан ознайомила опікунів з нововведеннями в законодавстві щодо порядку оформлення пенсій по втраті годувальника. 

Начальниця відділу прийняття рішень управління соцзахисту міськради по Шевченківському району Ольга Пономаренко розповіла про порядок оформлення пільг та державних соціальних  виплат на дітей, які перебувають під опікою та піклуванням. 

На зустрічі також підіймались питання здійснення соціального захисту дітей-сиріт, дітей,  позбавлених батьківського піклування в закладах освіти району  та  профілактики правопорушень і злочинності серед дітей.